Ensimmäinen treeni 50 metrin altaassa – raskasta! :D

Olen nyt uinut miltei 2 vuotta vain 25 metrin altaissa, eikä muusta ole sanottavaa kokemusta. Kroolia harjoitellessa on viime aikoina alkanut tuntua, että rata loppuu kesken juuri kun on päässyt vauhtiin, ja tekniikkaharjoitus alkanut sujua. Itselläni päätykäännös rikkoo tekemisen, ja joudun ikään kuin aloittamaan alusta. Muutama päivä sitten päätin kokeilla ensimmäistä kertaa toista hallia, jossa on pitkä rata. Ja jestas kuinka rata tuntui pitkältä! 😀 Kyseisessä hallissa lisäksi puolivälissä altaan syvyys tuplaantuu äkisti, joten näkymän muuttuminen tummemman siniseksi teki pienen pelotevaikutelman – tästä on nyt vaan selvittävä päätyyn asti hengissä! 😀 Nyt piti henkisesti pärjätä syvissä vesissä sama matka, joka normialtaassani kestää vain kymmenisen metriä.

50 metrin pyrähdyksiä

Ensimmäiset 50 metriä – ja pakko huilata 😀 Erikoista, miten lyhyessä altaassa uin helposti lämmittelyksi 150-200 m, mutta tässä pidemmässä katkeamaton 50 m tuntui raskaalta. Pieni tauko, ja takaisin toiseen päätyyn. Näin tein muutaman kerran. Erikoisen paljon tuntuu siis vaikuttavan lyhyen altaan päädyssä tuleva, kylkikäännöksen mittainen mikrotauko. Ei tuntunut riittävän kunto kuin 100 metriin kerrallaan, vaikka lyhyessä altaassa menee nelisen sataa suht kivuttomasti. Tämä siis rintauintia.

Sitten räpylät jalkaan, ja kroolivedon harjoituksia. Kroolihengityskin on vielä vähän lapsenräpylöissä, joten ensimmäinen tauoton 50 metriäni vähän jännitti. Yritin kuitenkin pitää saman rauhallisen ajattelun kuin lyhyemmälläkin radalla. Mitä enemmän jännittää tai jos tuntuu ettei suju, sitä enemmän yritän pitää tekemisen rauhallisena. Vapari käy edelleen voimille lyhyelläkin radalla, joten ei pystynyt vieläkään kerralla tuota 50 metriä enempää uimaan. Yritin kuitenkin pitää tauot lyhyinä. Plussana tässä pitkässä radassa on myös se, että ihmisiä mahtuu enemmän kerralla, eikä tarvitse niin venailla muita. Toki tilaa oli isossa hallissa enemmän, ja lisäksi hitaammat uimarit tuntuivat tässä hallissa osaavan pysyä vapaatilan puolella.

Lyhyt rata on LYHYT 😀

Noin 40 minuutin jälkeen vaihdoin 25 metrin altaaseen. Herranjestas miten lyhyeltä se yhtäkkiä tuntuikaan! MITEN tällaisessa mitenkään voi uida 😀 Tuntui, ettei ehdi kovinkaan montaa vetoa ottamaan, ja onkin jo päädyssä 😀 Tuon visiitin olen uinut taas kotihallini lyhyillä radoilla, eivätkä ne sitten enää tunnukaan kummallisilta. Äkkiä sitä vaan tottui tuohon pitkään matkaan – ja sitten taas lyhyeen. Mutta pitää yrittää käydä kerran viikossa tai kahdessa pidemmällä radalla. Saa kovemman treenin, ja ehtii tosiaan paremmin keskittyä tekemiseensä ja varsinkin sen korjailuun. Kyseisessä hallissa on vaan outo (kallis) hinnoittelu, johon en saanut vastausta en henkilökunnalta enkä kunnalta.

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑